понеділок, 19 лютого 2018 р.

Тиждень іноземної мови та літератури

 Learn English with pleasure”.
Зробити навчання цікавим, насиченим, життя яскравішим, розвинути творчі здібності, духовну, образну, емоційну сферу учнів, підвищити інтерес до вивчення таких предметів, як іноземна мова та література, донести  до школярів значимість і красу мови та літератури допомагають різні відкриті заходи з цих предметів.
З 12.02.2018 по 16.02.2018 р. в школі був проведений тиждень іноземної мови та літератури.
Мета: - формування інтересу до вивчення іноземної мови та літератури;
-  знайомство із звичаями та традиціями країн, мови, яких вивчається;
-  активізація позакласної роботи з учнями з предмету.
У підготовці та проведенні тижня брали участь всі вчителі англійської та російської мови, зарубіжної літератури.
До уваги учнів, учителів в рамках Тижня були представлені наступні заходи:
День/ Дата
Захід
Клас
Відповідальний вчитель
Понеділок
12.02
1.Лінійка. Ознайомлення з планом тижня.


1-11 клас
Карпук Т.В.
Дячук Л.П.
Голод Є.В.
Цьось.Т.С.
2.Бесіда по класах «Англійські традиції. День Святого Валентина»
Вівторок
13.02
1. Конкурс стінгазет на тему: «Святий Валентин – покровитель всіх закоханих»

8-11 клас
Дячук Л.П.

2. Конкурс малюнків «My favourite English letter»

2-3 клас
Карпук Т.В.

3.Вікторина «Найкращий знавець англійської мови»
7А, 7Б
Цьось Т.С.
Середа
14.02
1.Поетична година «Все починається з Кохання»
5-11 клас
Цьось Т.С.
Голод  Є.В.
2. Конкурс «валентинок». Дерево Валентинок.
5-11 клас
Цьось Т.С.
Дячук Л.П.
Карпук Т.В.
Четвер
15.02
1. Розгадування кросвордів, загадок
1-11 клас
Вчителі англійської та російської мови, зарубіжної л-ри
2.Виставка «Найкращий зошит іноземної мови та літератури»
П’ятниця
16.02
1. Конкурс пісень англійською мовою «Love in the songs of our favourites»
1-11 клас
Карпук Т.В.
Цьось.Т.С.
Дячук Л.П.
Голод  Є.В.
2. Перегляд відеофільмів
3-4 клас
3. Підведення підсумків


Розпочався тиждень із представлення заходів на лінійці. Крім того по класах у понеділок було проведено бесіду на тему: «Англійські традиції. День Сятого Валентина».
У вівторок проводилась виставка тематичних стінгазет та плакатів серед учнів 8-11 класів. Всі взяли активну участь у даному заході. Діти обрали різну тематику, але всі стінгазети висвітлювали тему: «St. Valentines Day». Перемогу отримала стінгазета учнів 10 класу, яка достатньо була насичена кольорами та інформацією.
В цей же день було проведено також вікторину-змагання «Найкращий знавець англійської мови» між учнями 7 класів. Учні показали високий та достатній рівень знань та навичок з англійської мови, проявили ерудицію та логічне мислення. Найкращим знавцем англійської мови стала учениця 7-А класу Зинюк Анастасія.
А учні 2-3 класів взяли участь у конкурсі малюнків «My favourite English letter». Проявили себе  справжніми маленькими художниками.  
У середу, 14 лютого, літературна вітальня гостинно запросила учнів 5-11 класів. Була проведена поетична година «Все починається з кохання». Данте і Франко, Пушкін і Сапфо, Петрарка і Шекспір, Олесь і Пастернак, Сосюра і Гейне. По-різному складалися відносини цих великих митців слова з коханням. По різному вони про це говорять….
Поезія … Емоції … Спогади … Декламація …, допомогли розкрити тему кохання в житті митців слова, а учням розкрити себе по новому, творчо, яскраво (учасниками цього дійства стали: Масло Світлана (5-А), Стрільчук  Юлія та Савчук Анастасія (5-Б), Хомич Максим (7-А), Веліч Антоніна та Луць Анна (7-Б), Масло Анна та Краглик Богдан (8), Луць Катерина та Ращик Роман (10), Масло Галина (11).
Цікаву та пізнавальну виставку «І ще раз про любов» підготувала шкільний бібліотекар О.Я.Хомич.
І місце посіла учениця 11 класу Масло Галина отримавши грамоту. Крім того, хочеться відзначити учня 10 класу Ращика Романа за акторську майстерність у читанні листа Онегіна до Тетяни.
Ще раз усі переконались, що Кохання – це почуття з великої літери. Вона надихала, надихає і буде надихати багатьох поетів та письменників світуна створення чудових поезій та прозових творів.
Хотілося б відзначити учнів 4 класів у створенні дерева Валентинок. Вони проявили винахідливість, творчість та креативність. Одним словом,  МОЛОДЦІ!
 Четвер розпочався виставкою кращих зошитів. На думку учнів та вчителів перемогу отримує Зинюк Олена учениця 8 класу. Оскільки її зошити з кількох предметів визнані найкращими.
А  у початкових класах було проведено конкурс загадок для учнів 1-3 класів. Всі діти були активними та із задоволенням брали участь.
У п’ятницю в рамках предметного тижня відбувся фестиваль англійської пісні, в якому взяли участь учні 1-11 класів. Метою свята було не визначити переможця, а продемонструвати свої вокальні таланти та ступінь вільного володіння англійською мовою.
Фестиваль пройшов у дружній невимушеній атмосфері, як тепле домашнє свято.
Але, поспілкувавшись між собою було вирішено нагородити грамотою учнів 5-А класу, які проявили себе справжніми знавцями англійської мови.
Учні 2 та 4 класів переглянули невелику добірку англомовних мультфільмів-ситуацій.
Предметний тиждень завершено. Кожен день насичений подіями. Всі заходи були надзвичайно цікавими, насичені активною працею і добрим позитивним настроєм.
Варто зазначити, що завдяки таким відкритим заходам школярі мають можливість показати себе, вони набагато краще починають готуватись до уроків, охоче звертаються до додаткової літератури, у них зявляється бажання читати. А вчителі також відчувають можливість професійного зростання й творчої самореалізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар